Voor een klein genietmomentje
Ambachtelijk bereid Italiaanse Gelato in 36 smaken

Ons verhaal: Hoe Tutti Gelati ontstaan is

Verliefd op het oude Italië
Verliefd op het oude Italië
Huwelijksaanzoek in Venetië
Huwelijksaanzoek in Venetië
Even simpelweg genieten...
Even simpelweg genieten...

Wij zijn al jaren dol op Italiaans ijs. Beetje verslaafd zeg maar. Niet zo gek dus dat we proberen vaak in Italië te zijn, want daar smaakt het ijs als een zwoele zomerbries, of een engeltje dat..., nou ja. Je kent het wel. 

“Goed idee toch om dat Italiaanse ijsjes eten gevoel van het goede leven 'La dolce Vita' naar het Eemplein in Amersfoort mee te nemen” dachten wij. “En wat zou het fijn zijn als we meer werk zouden kunnen doen waar zowel wijzelf als ook onze klanten een glimlach van krijgen.” Want wat is er nu leuker dan andere mensen een klein genietmomentje geven? 

Toeval bestaat niet  

Om een beetje inspiratie op te doen waren we halverwege 2018 aan het struinen op internet naar een geschikte locatie voor ons plannetje. En we stuitten op een gewone maandagavond op ons huidig pand aan het Eemplein. Wauw! Een klein pandje, aan een heel groot plein. Dat was precies wat we zochten. We handelden snel en we konden beginnen met de uitwerking van ons concept. Alsof het zo moest zijn. Ondertussen hadden we, na een jarenlange zoektocht, ook een geweldige Italiaanse ijsmaker gevonden die écht lekker traditioneel ijs maakte. Geen gewoon ijs natuurlijk, maar ijs dat het 'Dolce Vita gevoel' overbrengt. Ons ijs komt met trots van Monte Pelmo uit de Jordaan in Amsterdam, waar al meer dan 45 jaar dagelijks geschaafd en geproefd wordt om steeds weer écht lekker te maken en voortdurend nieuwe smaken uit te proberen en toe te voegen aan het assortiment. Heel Jordaan en ver daarbuiten kent en waardeert Monte Pelmo. Kijk zelf maar eens naar hun Google maps review score. 

Onze ijsmaker: Monte Pelmo, Amsterdam
Onze ijsmaker: Monte Pelmo, Amsterdam
Al meer dan 45 Italiaans ijs maker
Al meer dan 45 Italiaans ijs maker
Bekend en bemind in de Jordaan en ver daarbuiten
Bekend en bemind in de Jordaan en ver daarbuiten

Geslaagd voor de test

Tijdens een proeverij met het hele gezin en vrienden waren we snel overtuigd:  Monte Pelmo maakt écht lekker (wauw!) ijs op hun fraaie locatie in de Jordaan. En dat al generaties lang. Volgens traditioneel Italiaans recept. Met passie en toewijding en heel veel liefde. En dat proef je. Tijdens de proeverij mochten onze kinderen voor het eerst 6 bolletjes ijs achter elkaar opeten. En hun oordeel was enthousiasmerend.

Enjoy!
Enjoy!
Sfeerimpressie Tutti
Sfeerimpressie Tutti
36 smaken
36 smaken


Een warme sfeer 

Om een lang verhaal kort te maken: we lieten het pand aan het Eemplein zo verbouwen dat onze ijssalon een mooie uitstraling zou krijgen. Warm, knus, design en ook een beetje chique, omdat we sfeer belangrijk vinden en we denken dat een ijsje beter smaakt in een stijlvolle en inspirerende omgeving. Uit een shortlist hebben we de keuze voor de naam overgelaten aan vrienden, familie en bekenden. Iedereen mocht stemmen. En al snel was duidelijk dat onze ijssalon Tutti Gelati zou gaan heten. Tutti Gelati: Helemaal ijs. Toepasselijk: Heel veel smaken Italiaans ijs. Tutti, en dat klinkt ook nog een beetje als een toetje, toch? 

Hmmmmm ;-)
Hmmmmm ;-)
Scheppen
Scheppen
Opening in April 2019
Opening in April 2019


Hard werken, maar dan heb je ook wat

Het is best hard werken om een ijssalon vanuit het niets op te zetten, vooral als je ook nog vier kinderen thuis hebt, nog een beetje geld moet verdienen en je echt iets moois neer wilt zetten. Maar wij denken dat al onze inspanningen niet voor niets geweest zijn. Tutti Gelati is naar onze smaak mooi en inspirerend geworden. Kom eens langs en oordeel zelf! Wij kijken er naar uit je te verwelkomen aan het Eemplein in Amersfoort. 

Sinds April 2022 zitten we ook in hartje centrum Utrecht, aan de Steenweg 4, nog geen 200 meter van de Dom af. 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info